Over Pasklaar

Pasklaar – activiteiten & begeleiding

Pasklaar biedt een praktisch houvast voor iedereen die zich bezighoudt met activiteitenbegeleiding.
Het langdurig zoeken naar passende activiteiten behoort met Pasklaar tot het verleden.
Aan de hand van een keuze uit ruim 850 creatieve, recreatieve of educatieve activiteiten vult u met Pasklaar de dagbesteding op zinvolle, kwalitatieve en plezierige wijze in.
De kaarten zijn geschreven door collega-activiteitenbegeleiders en zijn daardoor zeer praktisch, overzichtelijk en eenvoudig toe te passen in de praktijk.
De tips die worden gegeven om een spelelement toe te voegen of variaties aan te brengen per activiteit maken dat Pasklaar een creatieve inspiratiebron voor u is om activiteiten naar uw eigen hand te zetten.

Pasklaar biedt de abonnee:

Meer dan 850 full colour, rijk geïllustreerde activiteitenkaarten
Per kaart wordt één activiteit op systematische wijze tot in detail uitgewerkt en beschreven.
Het methodische handelplan vormt hierbij steeds de leidraad.

  • Op iedere kaart staat een grote foto als voorbeeld van de activiteit. Tevens ziet u in één oogopslag welke voorbereidingstijd u nodig heeft, hoe lang de activiteit duurt, hoe groot de groep mag zijn, hoeveel begeleiding er nodig is en in welke beginsituatie de deelnemer zich moet bevinden om aan de activiteit deel te kunnen nemen.
  • Op de volgende pagina staat informatie over de uitvoering van de activiteit: welk doel heeft de activiteit? Wat ga je doen? Hoe pak je het aan? Welk materiaal heb je nodig? En tips bij de uitvoering.
  • Ieder kwartaal verschijnen 16 nieuwe activiteiten.
  • De kaarten zijn ingedeeld in 10 rubrieken: creatief, gezelschap, beweging, muziek, recreatie, expressie, groen, zintuiglijk, ADL en reminiscentie. Iedere rubriek heeft een eigen kleur.

De website biedt een uitgebreide zoekfunctie op rubriek, thema, materiaal en meer.

De gehele kaart kunt u als pdf downloaden en naar wens printen.

Bij diverse kaarten wordt extra materiaal aangeboden, zoals werktekeningen, kopieermodellen, vragen en/of antwoorden. Ook dit is als pdf te downloaden.

Voor meer informatie zie ‘abonneren’.